Nieuws en informatie van en over ONZ en Zelfstandige Professionals

Voor in de agenda: Bezoek aan Museum More

 

Zaterdag 24 februari bezoekt ONZ Achterhoek Museum More in Gorssel . In dit museum hangen wisselende werken  van Moderne Realisten zoals Carel Willink, Jan Mankes en Pyke Koch. We hebben deze keer 2 gidsen besteld, dus we hebben plaats voor maximaal 30 a 35 mensen. Vol is vol!

Lees meer...

Nieuwjaarsontbijt

ontbijtHet ONZ Nieuwjaarsontbijt is op vrijdagmorgen 12 januari vanaf 08.00 uur bij de Groeskamp, Koopmanslaan3 in Doetinchem. Gezamenlijk ontbijt met om 09.00 uur een rondje langs de leden, waarbij de leden aangeven wat hun doel voor het komend jaar is. Eindtijd rond 09.30 u.

Geef je op door te mailen naar Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.

'ZP-ers laten duizenden euro´s belastingvoordeel schieten'

belastingdienst210-geldZzp'ers laten duizenden euro's aan belastingvoordeel liggen door niks te doen met hun pensioen. Dat blijkt uit onderzoek van Gfk in opdracht van Allianz en BrightPensioen.
Zo'n 63 procent van de zelfstandigen heeft geen idee van de mogelijkheden om fiscaalvriendelijk te sparen voor later en 91 procent van de zzp’ers schat het belastingvoordeel van het gebruik van de fiscale jaarruimte te laag in, blijkt uit het GfK-onderzoek.

Lees meer...

ZP Facts: '2018 positief jaar voor zelfstandig professional'

 zpfactslogo2018 wordt een positief jaar voor de zelfstandig professional (zp’er). Marktmonitor ZP Facts signaleert dat het aanbod van projecten en opdrachten voor zp’ers positief wordt beïnvloed door de economische voorspoed en het hoge producentenvertrouwen. Daarnaast wordt de Wet DBA, die de zp-markt in zijn greep hield, vervangen door nieuwe wetgeving.

Lees meer...

ONZ bezoekt Van Raam, producent unieke aangepaste fietsen

uitsnedeAfgelopen dinsdagavond hebben we met ONZ Achterhoek Van Raam Fietsen in Varsseveld bezocht, een interessant en mooi Achterhoeks maakbedrijf.  Commercieel directeur Ronald Ruesink heeft ons verteld waar Van Raam vandaan komt, de historie vanaf Amsterdam via Aalten naar Varsseveld en hoe ze tot deze producten, aangepaste fietsen, zijn gekomen.

Lees meer...

Kwart zzp’ers heeft geen pensioenvoorziening

staatje CBSEén op de vier zelfstandig ondernemers zonder personeel heeft naar eigen zeggen geen pensioenvoorziening getroffen. De meest genoemde reden is dat ze dit niet kunnen betalen. Een vergelijkbare reden geven de meeste ondernemers zonder personeel die geen arbeidsongeschiktheidsverzekering afsluiten: ze vinden dat te duur.

Dit blijkt uit de Zelfstandigen Enquête Arbeid 2017 (ZEA) van TNO en het CBS, waaraan meer dan 6 duizend zelfstandig ondernemers deelnamen.

Lees het volledige bericht:
https://www.cbs.nl/nl-nl/nieuws/2017/28/kwart-zzp-ers-heeft-geen-pensioenvoorziening

Pagina 1 van 50

You are here ONZ en ZP Actueel