Nieuws en informatie van en over ONZ en Zelfstandige Professionals

ONZ bezoekt Van Raam, producent unieke aangepaste fietsen

uitsnedeAfgelopen dinsdagavond hebben we met ONZ Achterhoek Van Raam Fietsen in Varsseveld bezocht, een interessant en mooi Achterhoeks maakbedrijf.  Commercieel directeur Ronald Ruesink heeft ons verteld waar Van Raam vandaan komt, de historie vanaf Amsterdam via Aalten naar Varsseveld en hoe ze tot deze producten, aangepaste fietsen, zijn gekomen.

Lees meer...

Kwart zzp’ers heeft geen pensioenvoorziening

staatje CBSEén op de vier zelfstandig ondernemers zonder personeel heeft naar eigen zeggen geen pensioenvoorziening getroffen. De meest genoemde reden is dat ze dit niet kunnen betalen. Een vergelijkbare reden geven de meeste ondernemers zonder personeel die geen arbeidsongeschiktheidsverzekering afsluiten: ze vinden dat te duur.

Dit blijkt uit de Zelfstandigen Enquête Arbeid 2017 (ZEA) van TNO en het CBS, waaraan meer dan 6 duizend zelfstandig ondernemers deelnamen.

Lees het volledige bericht:
https://www.cbs.nl/nl-nl/nieuws/2017/28/kwart-zzp-ers-heeft-geen-pensioenvoorziening

Dé Haringparty Achterhoek bij De Heikamp Ruurlo

heikamp
Dé Haringparty Achterhoek 2017 van Ondernemers in Bedrijf is maandag 19 juni bij De Heikamp in Ruurlo. In samenwerking met een aantal ondernemers is een mooi programma samengesteld met lekker eten, drinken en uiteraard volop gelegenheid om te netwerken. Zo wordt er een zes gangen walking dinner verzorgd, inclusief Live cooking.
Er is onder meer een wijnbar, een speciaalbierenbar met Alain Schepers als biersommelier, een Biologische sappenbar, koffiepiaggio, natuurlijk Hollandse Nieuwe en live-muziek.

Lees meer...

Avond voor en door leden bij ONZ

onzlogo 150De maandelijkese activiteit van ONZ Achterhoek kent deze keer geen bedrijfsabezoek of gastpresentatie, maar is een avond voor en door de eigen leden. Donderdag 18 mei krijgt ieder lid de gelegenheid om zich in 5 minuten te presenteren. Dit kan met alleen een eenvoudig verhaal of aangevuld met beelden,  waarvoor een beamer beschikbaar is.

Lees meer...

Enerverende training over effectiever werken

workshop500
ONZ Achterhoek had dinsdag 18 april Martin van Limbeek van heteffectievewerken.nl te gast, die een enerverende training verzorgde over effectiever werken. De kern van zijn boodschap was dat hoe meer plezier je in je werk krijgt, hoe je effectiever kunt werken.

Lees meer...

Nederlands-Duits netwerken in Burgers’ Zoo

internnetwerkburoSamenwerken als stokstaartjes, het leiderschap van zilverrug gorilla's, duurzame verlichting zoals bij gloeivissen: van de natuur kunnen we leren! Biologe Constanze Mager laat deelnemers aan de bijeenkomst van het Internationaal Netwerkbureau in Burgers Zoo in Arnhem kennismaken met bio-inspiratie. Ondernemers in de Regio Achterhoek kunnen zich opgeven voor deze bijeenkomst, die op 8 mei wordt gehouden.

Lees meer...

Pagina 1 van 50

You are here ONZ en ZP Actueel