Volop stof tot napraten na boeiend verhaal Leo Witvliet

Prof. dr. mr. Leo Witvliet bij ONZ.Niet vaak zit prof. dr. mr. Leo Witvliet naar woorden te zoeken. Zijn kennis en ervaring op het snijvlak van overheid en bedrijfsleven hielpen hem aan een eigenzinnige kijk op hoe bedrijsleven en overheid zich ontwikkelen.

Zijn betoog op de netwerkbijeenkomst van ONZ-Achterhoek in Zieuwent, dat tot zijn vreugde regelmatig werd onderbroken om dialoog te worden, had als kern dat zich een flinke transformatie aan het voltrekken is.

Bij overheden en bedrijfsleven verdwijnen middenlagen met managersfuncties. Die zijn razensnel overbodig aan het worden. Het werk wordt van bovenaf neergelegd bij projectteams, waar mensen met vakkennis _ uit eigen gelederen, al dan niet versterkt met specifieke vaardigheden van Zelfstandige Professionals _ de klus zonder die managers vaak beter, efficiënter en goedkoper voor elkaar krijgen.

Enkele cijfers en opvattingen uit het betoog van Witvliet:
* Onderzoek wijst uit dat 23 procent van de ZP-ers zich goed kan redden; 30 % heeft de werkzekerheid op orde en kan het net redden. 7,5 % zit in het sociaal stelsel (burn-out, arbeidsongeschikt). De groep daartussen is zorgelijk; zo'n 40 % zit onder een modaal inkomen, vaak zijn het ook parttimers.

* De ZP-er bestaat dus niet, 20 jaar geleden waren het allemaal zelfstandigen die er zelf voor hebben gekozen, nu is een grote groep gedwongen ZP-er.

* Nederland is het enige land zonder arbeidsongeschikheidsvoorziening voor zelfstandigen. De SER heeft opdracht gekregen dat te onderzoeken. Je kunt er de donder op zeggen dat zo'n voorziening verplicht terugkomt.

* In 2015 gingen 30.000 managersfuncties verloren. Dit jaar zijn dat er naar verwachting 100.000.

* Projectmatig werken biedt kansen voor ZP-ers met specialistische kennis en vaardigheden. Slimme bedrijven zijn dat aan het organiseren, houden bij op welke ZP-ers ze een beroep kunnen doen.

* ZP-ers moeten toewerken naar niet meer dan 4 tot 5 goede opdrachtgevers/klanten.

* Individualisme kan niet zonder een minimale collectieve voorziening, zoals bijvoorbeeld een broodfonds zoals jullie dat hebben.

* In steeds meer bedrijven werken 4 generaties. Opvallend is dat mensen het niet kunnen vinden met de volgende generatie: twintigers zoeken veertigers op, dertigers kunnen goed overweg met vijftigers.

* Waar ik me zorgen over maak is dat enorm gekletst wordt over arbeidsverhoudingen terwijl de banen aan het verdwijnen zijn.

Witvliet is bestuurslid van het Kennis Instituut Zelfstandig Ondernemerschap (het KIZO) en verbonden aan de Nyenrode Business Universiteit. Hij begon zijn loopbaan bij de politie, studeerde rechten en was interim-manager. 

Foto's: Bas Weetink Fotografie | www.basweetink.nl

(klik op de foto voor het album)

Leo Witvliet bij ONZ-Achterhoek
You are here In de media Volop stof tot napraten na boeiend verhaal Leo Witvliet