Aad en Merel heelhuids terug van de Noordkaap

wijnhoeve-noordkaap2Het startschot viel zondag 31 december, inmiddels zijn Aad en Merel van den Berg heelhuids terug van de Noordkaap. De Audi met flink wat sponsoring van ONZ-leden heeft het noordpuntje van Europa gezien en stond 9 februari alweer voor de deur van buurthuis Buurthuis 't Kevelder in Zieuwent, bij de netwerkbijeenkomst van ONZ. 

Hoe het vader en dochter is vergaan is terug te lezen op http://www.expeditie-noordkaap.nl/. Het was volgens Aad een bijzonder indrukwekkend avontuur, vooral ook dat hij een week lang samen met zijn dochter op pad was. Dat maakte de reis heel speciaal. Bovendien konden ze zo aandacht en een aardig sponsorbedrag genereren voor het tehuis in India, waar Aads echtgenote Lucia zich voor inspant: Home of Hope 4all.

8e verslag Expeditie Noodkaap. We hebben het volbracht.

Na het oplossen van de opdracht waarmee we het volgende coördinaat konden krijgen reden we Zondagmorgen om 08,10 uur weg uit Tyringe, Zweden. We moesten flink het gas erop zetten want we wilden de veerboot naar Duitsland halen van 11,20 uur. Het ticket hadden we tijdens het rijden via internet besteld. We moesten wel 20 min. Vooraf inchecken. Alhoewel er veel flitspalen langs de weg stonden, hebben we het toch gered.

Na een rustige overtocht konden we beginnen aan het laatste stuk. Het was wel weer even wennen om op normale wegen te rijden (Nou ja?) de tocht ging verder voorspoedig en kwamen we om 17,30 uur aan bij de finish in Lichtenvoorde. Groots was de ontvangst, wat een mensen. Zelfs vrienden uit Den Haag waren er naartoe gekomen om ons binnen te halen. Klasse!

Het was een emotioneel gebeuren, want we hadden het toch maar weer met z'n tweetjes gedaan. Fantastisch hoe Merel tijdens deze tocht zo vertrouwd heeft gereden (zeker 50% van de totale kilometers) en iedere keer de bijna juiste tijd had weten uit te rekenen. Dat moest ze doen door de tijd en afstand van drie routeplanners uit te rekenen en daar een gemiddelde van bepalen.

Uiteindelijk zijn we op de 7e plaats geëindigd. We hebben de gehele tocht met een handicap moeten rijden omdat we te kleine banden op onze velgen hadden. Hierdoor deze meer omwentelingen maakt, dus meer kilometers hebben gemaakt waarvoor we strafpunten hebben gekregen. Twee andere teams hadden er ook wat problemen mee. Maar uiteindelijk ging het Merel en ik om de "UITDAGING" en die hebben we gekregen.

Na de prijsuitreiking en een afscheidsdiner en de nodige gezellige gesprekken gingen we doodvermoeid, maar zeer voldaan en een ervaring rijker. Het is een fantastische trip geworden vol spanning, uitdaging, indrukken, prachtige natuur, vele aardige mensen waar zeker nieuwe vriendschappen uit voort zullen komen, een mooie bevestiging van wat men eigenlijk aankan oftewel toe in staat is in een hele fijne, bijzonder geschikte auto. Een perfect team!

Dit waren de verhalen van onze tocht. Op onze Facebook pagina zullen we straks een deel van onze mooie, indrukwekkende foto's plaatsen.

Allemaal bedankt voor jullie support en medeleven. Mede de steun van de Backoffice en de organisatie. Het gaf ons een warm gevoel!

Merel & Aad van den Berg
Team De Wijnhoeve

You are here In de media Aad en Merel heelhuids terug van de Noordkaap