Culinaire avond vol gastvrijheid

Een gezellige en culinaire avond vol gastvrijheid. Zo konden we de ONZ-thema avond op dinsdag 14 april het beste beschrijven. De avond stond in het teken van ONZ kent ONZ. Op de knusse wijnboerderij “de Wijnhoeve” van ONZ-lid Aad van den Berg verzamelde zich een groep ONZ-leden. Aad en Deirdre Schokkink vertelden over wat ze doen en wat ze bezighoudt.

Gastvrijheid is je klanten leren “lezen”
Nadat we gezellig hadden plaatsgenomen aan de lange houten tafels vertelde ONZ-lid Deirdre Schokkink van Deirdre Schokking training & coaching ons wat gastvrijheid nu eigenlijk is.

Standaard zinnen als: ‘Kunt u het vinden? ‘ of ‘Kan ik u ergens mee helpen?’ bij binnenkomst in een winkel leveren lang niet altijd automatisch een gastvrij gevoel op. Hoe gastvrijheid ervaren wordt verschilt per persoon. Belangrijk is dus dat je je klant leert “lezen”. Hoe gedraagt hij of zij zich en hoe kun je daar het beste op inspelen? Deirdre is coach en trainer op het gebied van communicatie. Haar passie ligt bij gastvrijheid. Ze geeft ook specifieke trainingen over dit onderwerp. Meer informatie over haar en haar bedrijf vind je op deirdreschokking.nl.

Inzichten en intrigerende ontmoetingen
Na deze kort maar krachtige introductie was het woord aan Aad van den Heuvel. Hij besloot vorig jaar dat hij de Pelgrimstocht naar Santiago de Compostella wilde lopen. Drie weken later waren de schoenen en de rugtas gekocht en ging hij op pad. Hij liep de route in ongeveer vier weken.
Vol passie vertelde hij over de inzichten die hij daar opdeed, de intrigerende ontmoetingen die hij had en de heerlijke wijn en hapjes die hij tot zich nam. Een belangrijk inzicht dat Aad opdeed was om nooit meer “Ja maar” te zeggen. Doe iets wel of die iets niet. Maak duidelijke keuzes en handel daarnaar. Wat ons vooral bijbleef aan zijn verhaal was: hoe zwaar en emotioneel de tocht voor Aad ook was: het was vooral “een feestje”. Aad is eigenaar van “De wijnhoeve”. In zijn boerderij in Gaanderen verzorgt hij onder meer wijnproeverijen en wijncursussen. Meer informatie vind je op zijn site www.dewijnhoeve.nl.

Tijdens de avond mochten de ONZ-leden proeven van de heerlijkste wijnen en hapjes uit de gebieden die Aad doorkruiste tijdens zijn Camino. Het was mooi om op deze manier de tocht van Aad zelf ook een beetje mee te maken.

You are here In de media Culinaire avond vol gastvrijheid