Themabijeenkomst: innovaties in 3D

Blijven vernieuwen, het is voor de meeste ondernemers een way of live. Inspiratie is daarbij altijd welkom. Die is volop te vinden in het Fablab op het DRU-complex in Ulft. Het Ondernemend Netwerk Zelfstandige Achterhoek (ONZ) houdt daar op 11 december een thema-avond over 3D-printen.

Ondernemers die interesse hebben in ONZ maar geen lid zijn, kunnen na aanmelding vooraf bij het secretariaat, vrijblijvend de bijeenkomst bezoeken.

Innovaties hoeven niet altijd groots en meeslepend te zijn. Juist in kleine, slimme toepassingen kan 3D-printen en de mogelijkheden die dat biedt een nieuwe wereld openen. Voor de zelfstandig professionals van ONZ Achterhoek is de thema-avond een uitgelezen gelegenheid om kennis te maken met de mogelijkheden en ervaringen die 3D-printen biedt.

Toepassingen 3D-printen

Met een 3D-printer zet je een digitaal bestand om naar een tastbaar object. Dat object wordt laagje voor laagje met materiaal opgebouwd. Kunstenaars en ontwerpers gebruiken 3D-printen om bijzondere objecten mee te maken. Ook de medische wereld en de wetenschap maakt toenemend gebruik van de mogelijkheden die 3D-printen biedt. Het is de toekomst voor de productie van kleine series producten. Dit kan van kunststof, metaal, maar ook organisch zijn.
In het Fablab van ICER staan diverse types 3D-printers en scanners om een 3D-scan van een object te maken.

De themabijeenkomsten van ONZ Achterhoek bieden ruim gelegenheid om te netwerken. Belangstellenden kunnen zich per e-mail aanmelden bij het secretariaat van ONZ: Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. .

Thema-bijeenkomst 3D-printen
donderdag 11 december 2014
Innovatiecentrum ICER (DRU Industriepark) , Hutteweg 32 Ulft
Aanvang: 19.45 uur

You are here In de media Themabijeenkomst: innovaties in 3D