Netwerkbijeenkomst ONZ over Broodfonds

altHet Broodfonds lijkt een goede manier te zijn voor met name ZP-ers als vangnet in geval van ziekte of arbeidsongeschiktheid. Bij reguliere verzekeraars is de premie voor zo'n verzekering vaak niet op te brengen. André Jonkers, een van de mensen die 9 jaar geleden in Utrecht het eerste Broodfonds begon, vertelt op donderdag 13 juni tijdens de ONZ netwerkbijeenkomst over de mogelijkheden van het Broodfonds.

Ook niet-leden die interesse hebben in dit alternatief voor een arbeidsongeschiktheidsverzekering zijn van harte welkom op de netwerkavond.

 

In Nederland functioneren nu al 35 broodfondsen en daar komen er naar verwachting voor de zomer nog 15 bij. Een fonds is een goed bedachte constructie waarbij 20 tot 50 zelfstandigen (voor wie het in Nederland lastig of heel duur is om jezelf te verzekeren tegen ziekte of arbeidsongeschiktheid) elkaar steunen. 
Onder meer in Arnhem zijn nu broodfondsen in wording (zie artikel in de Gelderlander http://bit.ly/12cY4DD)

Met een aantal andere initiatiefnemers van het eerste uur helpt Jonkers als de Broodfondsmakers elders in het land broodfondsen van de grond te krijgen. ONZ Achterhoek heeft hem benaderd om voor de leden van ONZ uitleg te komen geven. Meer over het initiatief is hier te lezen. De bijeenkomst kan een aanzet zijn om een Broodfonds op te richten. 

De bijeenkomst is op 13 juni om 20 uur in Grand Café Restaurant Groeskamp in Doetinchem. Leden en niet-leden zijn welkom, graag wel vooraf even aanmelden bij Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.

You are here In de media Netwerkbijeenkomst ONZ over Broodfonds