Tips en adviezen uit de Pr8Werk Ontbijtsessie

Achterhoekse gemeenten hebben hun inkoopbeleid op elkaar afgestemd, met dezelfde drempels en voorwaarden. Pim Koers, inkoopadviseur van de gemeente Doetinchem, gaf tijdens de ontbijtsessie voor Zelfstandig Professionals bij de Olde Beth in Wehl een aantal tips voor ZP' ers bij het benaderen van gemeenten:

Maak je kenbaar
kijk wat actueel is
wees origineel
kom met innovaties
werk oplossingen uit (" unsolicited proposal").


Beleidsterreinen bij gemeenten waar kansen voor ZP'ers liggen zijn zorg (wmo), re-integratie, HRM, communicatie, coaching, gebouwonderhoud, ICT en groenonderhoud.

Hij verwees verder naar de website de Marktplaats (www.inhuurgelderland.nl), waar gemeenten opdrachten plaatsen. "De Marktplaats is een laagdrempelige mogelijkheid om aan een opdracht te komen."
Inkoper Jacques Roosendaal van de gemeente Oude IJsselstreek was opgevallen dat bij ZP' ers de onbekendheid met de manier waarop gemeenten inkopen en aanbesteden groot is. "Als gemeente moeten we daar ook open over zijn. Dat vergroot de kans om binnen te komen."
Margaret van Diermen (Oude IJsselstreek) gaf nog de tip om goed te volgen waar gemeente en gemeenteraad mee bezig zijn en informatiebijeenkomsten te bezoeken. "Als er thema's aan de orde komen die op jou terrein liggen kun je zelf met oplossingen komen. Dan kom je met een concreet voorstel waar de gemeente juist op zit te wachten."

You are here In de media Tips en adviezen uit de Pr8Werk Ontbijtsessie